Tre av Norges sterkeste spillere deltar i Landsturneringen 2018!

Allerede 8 måneder før turneringen tar til, er det klart at eliteklassen i sjakk-NM blir tøff. Stormesterne Jon Ludvig Hammer, Aryan Tari og Frode Urkedal starter nemlig sommerferien i 2018 med sjakk-NM i Østfold.

– Vi har et ønske om å gjøre eliteklassen attraktiv, forteller arrangementsansvarlig Espen Andersen i Moss Schakklub.

Sterk eliteklasse er viktig

Med tre stormestre på plass allerede, vil det være gode muligheter for GM- og IM-normer i eliteklassen.

– I tillegg skal det være en spennende kamp om kongepokalen, legger Andersen til.

Han fremhever at det er en viktig jobb som hviler på arrangørens skuldre.

– Jeg mener at vi som arrangør er forpliktet til å legge til rette for at turneringen er interessant for de beste spillerne, sier han.

Dette er grunnen til at arrangøren allerede nå har stormesterne Jon Ludvig Hammer, Aryan Tari og Frode Urkedal klare. Arrangøren har også et mål om å øke attraktiviteten på mesterklassen og vil utover vinteren komme med noen tiltak i denne klassen også.

Espen L. Andersen leder NM-komiteen

Stort fokus på bredden

Men Landsturneringen er ikke bare for eliten. Det er en sjakkfest for sjakkspillere i alle aldre og i alle ratingklasser. Miksen mellom eliten, bredden og de aldersbestemte klassene er viktig og en av Landsturneringens viktigste suksessformler.

– Ved å velge et hotell med stort aktivitetstilbud, hvor badeland er inkludert i romprisene, har vi et godt tilbud til både bredde og topp i denne landsturneringen, fremhever lederen av sjakk-NM 2018.

Flere av sidearrangementene er allerede på plass, og det er allerede nær 80 påmeldte, hvorav fire er påmeldt i eliteklassen. Dessverre er det ingen Østfold-spillere som er kvalifisert til å spille i eliteklassen.

– Men vi håper at Frode Elsness vil spille. Han er jo haldenser og har representert både Halden, Sarpsborg og Moss. Han har én kongepokal og to GM-normer. Ingenting ville gledet mer enn om han tok sin avgjørende GM-norm hos oss, avslutter Andersen.

Mer informasjon: